מסעדת 1910 – חוויית אוכל יוונית-איטלקית בעמק הירדן

מסעדת 1910, השוכנת בקיבוץ דגניה א' ליד הכינרת, היא יעד קולינרי משובח המשלב בין מסורת ים-תיכונית לחוויית אוכל מודרנית ומרגשת. המסעדה קרויה על שם שנת הקמת הקיבוץ, וההיסטוריה המיוחדת של המקום מורגשת בכל פינה – מהעיצוב ועד התפריט. זוהי מסעדה עם אווירה אינטימית ואלגנטית, המציעה מנות מהמטבחים היווני והאיטלקי, ומתאימה לסועדים שמחפשים מקום איכותי עם ניחוחות של חו"ל בלב עמק הירדן.

מיקום ואווירה

מסעדת 1910 ממוקמת בלב קיבוץ דגניה א', עם מרפסת נעימה המשקיפה לנוף הפסטורלי של שדות חקלאיים וכביש מקומי. המרחק הקצר מהכינרת הופך את המקום לנקודת עצירה נהדרת עבור מטיילים באזור שמחפשים ארוחה איכותית אחרי בילוי בחוף או סיור בכנרת. האווירה במסעדה נינוחה, אך עם זאת אלגנטית. העיצוב משלב בין מודרני לקיבוצי, עם שולחנות עץ מאסיביים, תאורה רכה, וחלל פנימי רחב ידיים המתאים גם לקבוצות גדולות וגם לארוחות אינטימיות.

התפריט

התפריט במסעדת 1910 לוקח השראה מהמטבח הים-תיכוני, עם דגש על מנות שמושפעות מהמטבחים היווני והאיטלקי. התוצאה היא תפריט מגוון ועשיר שמציע מנות שמתאימות גם לאוהבי פסטה ופיצה, וגם למי שמחפש מנות בשר ודגים מתוחכמות.

אחת ממנות הדגל של המסעדה היא הפיצה הנאפוליטנית, שמוכנה בטאבון אבן ומגיעה עם בצק דק, פריך ומדויק. הסועדים יכולים לבחור מתוך מגוון תוספות טריות, כמו ירקות עונתיים, גבינות משובחות ודגים מקומיים. מנות פסטה בעבודת יד הן עוד גולת כותרת – הניוקי, הרביולי והפסטה הטרייה מוגשים ברטבים קלילים אך מלאי טעם, המבוססים על מרכיבים מקומיים ועונתיים.

המנות העיקריות כוללות אפשרויות מגוונות, כמו דגי ים טריים על הגריל עם עשבי תיבול מקומיים, נתחי בשר עסיסיים, וצלעות טלה שמכינים בתנור עץ ומגיעים לצד ירקות קלויים. גם חובבי מנות צמחוניות ימצאו כאן מבחר מרשים, כמו סלטים עשירים וטעימים, ריזוטו פטריות, או מנות ירקות צלויים עם גבינות מקומיות.

שירות ואירוח

השירות במסעדת 1910 ידידותי ומקצועי. הצוות אדיב ומיומן, ומסביר פנים כבר מהרגע הראשון. בין אם אתם מגיעים לארוחה זוגית רומנטית או עם קבוצה גדולה, השירות מוקפד והמלצרים שמחים להמליץ על מנות ולסייע בבחירת יין מתאים מתוך התפריט המגוון. האווירה במקום נינוחה ואינה רשמית מדי, מה שהופך את החוויה לקלילה ומהנה.

חוויות נוספות

מסעדת 1910 מציעה לא רק אוכל טוב, אלא גם חוויות קולינריות שונות. המסעדה משתתפת באירועים קולינריים אזוריים, ומקיימת ארוחות קונספט מיוחדות, כמו ערבי טעימות של יינות מקומיים או סדנאות בישול. המקום גם מארח אירועים פרטיים, כמו ימי הולדת, חתונות קטנות, ומפגשים עסקיים באווירה אינטימית.

לסיכום

מסעדת 1910 בקיבוץ דגניה א' היא פנינה קולינרית אמיתית באזור הכינרת. עם תפריט ים-תיכוני עשיר המשלב טעמים איטלקיים ויווניים, מנות טריות שמבוססות על חומרי גלם מקומיים, ושירות אדיב באווירה נעימה, המסעדה מציעה חוויה יוצאת דופן שמתאימה לזוגות, משפחות וחובבי אוכל איכותי כאחד.

Scroll to Top